SKI FEST ,,ZLATAR 2019“

    Zimski festival sportske rekreacije za 2019.godinu, u organizaciji  Crnogorskog Saveza  sportske rekreacije ,,Sport za sve“,održan je na Zlataru kod Nove Varoši.Ova velelepna planina pogodna je ,kako za zimski tako i ljetnji turizam.

Imajući u vidu sve probleme kroz koje smo prolazili Crnogorski Savez uz podršku Ministarstva sporta i omladine i ove godine je organizovao SKI FEST. 

     Trenutni nedostatak smještajnih kapaciteta potrebnih za organizaciju jedne ovakve manifestacije, uslovio je po drugi put potrebu održavanja zimskog festivala van prostora Crne Gore.

     Izuzetni uslovi koje pruža T. O ,,Zlatar“ Nova Varoš, kao i pozitivna iskustva o kvalitetu pruženih usluga  koje su imali pljevaljski rekreativci, bili su opredjeljujući faktor Upravnog odbora Saveza prilikom odabira destinacije za održavanje ove manifestacije.

     Festival je održan od 28.02.- 03. marta a učesnici su bili smješteni u hotelima „Panorama“ ,  ,,Zlatarski  Zlatnik “i  ,,Zlatarski Biseri“ koji su popred osnovnih sadržaja pružali i mogućnost  korišćenja bazena, saune i teretane što je upotpunilo ukupan ugođaj kod svih prisutnih.

   Na fetivalu je učestvovalo oko 140 rekreativaca iz višeSRD iz Crne Gore: Nacijonalni  parkovi, Pivara Trebjesa Nikšić,Plantaže Podgorica, Penzioneri Rudnika uglja Pljevlja, SO Pljevlja, Fond zdravstvaCG,Budva, Bar,Elektroprivreda i Elektroprenos Crne Gore,a pridružilo im se desetak članova Sportskog saveza Nova Varoš.

    Od skijaških disciplina takmičenje se održalo u slalomu i veleslalomu

po kategorijama za M/Ž  do 40 i preko 40, a odlični uslovi su omogućili i uspješnu organizaciju takmičenja u sankanju i igri preciznosti grudvama.

 

      Takmičenje u malom fudbalu ,odbojci  održano je u balon sali u neposrednoj blizini hotela, dok su discipline:stoni tenis M/Ž, šah i pikado održane u prostorijama samog hotela ,,Panorama“ .

   Tokom završne večeri, uz prijatan ambijent i dobru zabavu najboljim ekipama i pojedincima dodijeljeni su pehari i medalje .

Učesnici Ski festa sa dobrim raspoloženjem sa lijepim ponašanjem na sportskim terenima uljepšali  su ovu manifestaciju,a mi  kao Crnogorski savez potrudili smo se da budemo dobri  organizatori, a TO ,,Zlatar“ Nova Varoš sa hotelima ,,Panorama“, ,,Zlatarski Zlatnik“i Zlatarski Biseri“ bili su dobri domaćini.

  Manifestacija je medijski bila dobro propraćena kako u najvi tako i po završetku takmičenja.

 

 

 

 

Ostavite odgovor