E V R O P S K A   N E D E LJ A  S P O R T A

Crnogorski savez sportske rekreacije ,,SPORT ZA SVE“je organizovao  sportsko rekreativne aktivnosti  28.i 29.septembra ,u cilju doprinosa projekta,,Evropske nedelje sporta“.

Sportsko rekreativni dani  bili su organizovani  na sledećim lokacijama:

Pljevlja- subota 28.09.2019.god. Pohod na Ljubišnju

Bar   -nedelja 29.09.2019.god. Rekreativni više

                                POHOD NA LJUBIŠNJU

Manifestacija koju je organizovao  Savez sa SRD  S.O. Plevlja i SRD ,,Penzioneri Rudnika ugla  Pljevlja  pohod na Ljubišnju-gorsku ljepoticu i zasigurno jednu od najpitomijih planina u okruženju. Na manifestaciju je učestvovalo oko 60 rekreativaca.

Pohod je bio otvoren za sve one koji vole da dožive nova iskustva i da ih zapišu o netaknutoj prirodi predjela prelijepih planina.

I dok su 28. septembra  rekreativci uživali  u pješačenju i pogledu na  stoljetnje šume i divili se nopisivim i nedokučenim čarima, ali i veličanstvenom pogledu koji ,,puca“ sa najvisočije tačke –Dernečišta, na nadmorskoj visini 2.238 metara na gradove Pljevlja,Žabljak naselja Gradac i Šula

Učesnici pohoda,ljubitelji prirode,po lijepom i sunčanom danu,pješačili su do vrha Ljubišnje, uživajući u pejzažima  i blagodetima plevaljske ljepotice, koja se okružuje Liscom,Bunetinom a nešto dalje Durmitorom, Maglićem i Volujakom.

Besprekornoj organizaciji značajno su doprinijeli rekreativci S.R.D iz Pljevalja bez čijeg angažovanja ,iskustva i požrtvovanog rada ovakav pohod ne bi bilo moguće realizovati. Učesnici su izrazili zadovoljstvo što je još jedan pohod uspjšno realizovan.

Ostavite odgovor