Pješačenjem do zdravlja- Ulcinj

U organizaciji Crnogorskog Saveza sportske rekreacije “ Sport za Sve“ i Sportsko rekreativnog društva korektivne gimnastike „M&M Iskra“ Podgorica zajedno je obilježen mjesec pješačenja kroz rekreativni dan 13.10.2019.godine. Pješačenjem do zdravlja i dobre energije je moto rekreacije u prirodi koji je uvijek prilagođen svima. 

Tako su i u ovaj dan uključene sve generacije od 8 do 75 godina. U rekreativnom danu Velika ulcinjska plaža učestvovalo je 65 iz Podgorice,Pljevalja,Nikšića,Danilovgrada,Budva i Bara.

        Polazak iz Podgorice je bio po planu u 8 h ispred hotela Podgorica . U putu se sa planom i programom ispred organizatora obratila Milanka Žarković, a zatim veselo uz pjesmu do velike ulcinjske plaže, gdje su nam se pridružili rekreativci iz Bara i Budve. Nakon zajedničkog fotografisanja krenulo se sa vježbanjem korektivne gimnastike koju je vodio trener „M&M Iskra“ Milan Miranović.

            

Vježbanje je trajalo 30 minuta prilagođeno svima sa kojim su se pripremili zglobovi i mišići za pješačenje 14 km.

Pješačenje sitnim toplim pjeskom i kroz more nas je sve lijepo okupalo energijom, a pauza je od sat i po bila nakon prvih 8 km.

Na pauzi je Milanka Žarković, instruktor u sportu joge vodila meditaciju, a Milan Miranović odbojku na pjesku, a neki rekreativci su uživali u plivanju i sunčanju.

 Narednih 6 km do Ade prešlo se sa lakoćom, gdje smo uživali u divnim pejzažima prirode.

Polazak sa Ade je u 17 h, a planirani povratak u Podgoricu u 19.30 h.

Ovo je bio predivan dan u prirodi koji se pamti.

Ostavite odgovor