EVROPSKA NEDELJA SPORTA

„Evropska nedelja sporta ima za cilj da pokrene naciju od najmlađih do najstarijih da svi zajedno budemo dio velike evropske sportske porodice. U trenucima kada smo dio velikog svetkskog izazova i kada cio svijet skreće pažnju na značaj sporta radi očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja treba da damo primer svima koliko su ovakvi događaji važni. Svi zajedno moramo da uzmemo učešće, budemo zdravi i pošaljemo snažnu poruku da ćemo na ovakav način uticati na stvaranje bolje i zdravije Crne Gore.

Realizacija i priprema svih događaja u okviru Evropske nedelje sporta biće realizovani u skladu sa mjerama i preporukama Vlade  I NKT kada je u pitanju širenje epidemije koronavirusa.

Zadovoljstvo nam je što su se konačno stekli uslovi da se vidimo i da organizujemo neku sportsko rekreativnu manifestaciju. Korona virus nas je onemogućila da sprovedemo planove u djelo ove godine. Ali najzad su se stekli uslovi da organizujemo ovaj događaj čiji je slogan „Be active” odnosno „Budite aktivni”.Situacija je dramatična, korona nas je sve još više stopirala u fizičkoj aktivnosti, ali se nadamo da ćemo kroz ovaj događaj doprijeti do svijesti ljudi koliko je bitno baviti se sportskom rekreacijom.

Crnogorski savez sportske rekreacije ,,SPORT ZA SVE“ sa S.R.D je organizovao  sportsko rekreativne aktivnosti  25.i 27.septembra ,u cilju doprinosa projekta,,Evropske nedelje sporta“.

Sportsko rekreativni dani  bili su organizovani  na sledećim lokacijama:

Pljevlja- petak 25.09.2020.god. Rekreativni dan uprirodi

Podgorica   -nedelja 27.09.2020.god. Rekreativni dan u prirodi

Ostavite odgovor