PODGORICA-REKREATIVNI DAN U PRIRODI

Manifestacija koju je organizovao  Savez sa S.R.D. za korektivnu gimnastiku,,M&M Iskra“  uz podršku Ministarstvom sporta i mladih odršao je rekreativni dan u prirodi u Podgorici na lokaciji Avanturističkom parku Gorica  , uz primjenu svih NKT mjera za zaštitu od Covida 19.

Na manifestaciju je učestvovalo oko 20 učesnika.

Sportsko rekreativnim aktivnostima u skromnom broju rekreativaca obelježena Evropska nedelja sporta u Podgorici

Avanturistički park Gorica ove nedelje bio je u znaku Evropske nedelje sporta. BeActive dan okupio je ljubitelje sportske rekreacije svih generacija kako bi se u jedinstvenoj atmosferi oprobali u gimnastici, bagu i pikadu.

Prisutnima se obratio i sekretar Crnogorskog saveza , gospodin  Aleksandar Šaković.       

Ovoga puta, zbog epidemiološke situacije, Sportski izazov nema takmičarski karakter već za cilj ima da građane podstakne na bavljenje sportskom rekreaciom i edukuje ih o  vrednostima i zdravom načinu života.

              Primarni ciljevi ovog događaja usmereni su na promociju sporta, podsticanje građana da se bave fizičkim aktivnostima bez obzira na starosnu dob i fizičku spremnost kao i edukaciju građana o zdravom načinu života

Uvereni smo da i ove godine šaljemo snažnu poruku o značaju bavljenja sportskom rekreaciom i da ćemo ovakvim događajima i ubuduće nastaviti da širimo svijest svih građana Crne Gore koliko je sport važan za budućnost naše djece i našeg društva“.

Ostavite odgovor