REKREATIVNI DAN U PRIRODI POVODOM DANA STARIH

Srećan i u zdravlju Međunarodni dan starijih želimo generacijama trećeg doba širom svijeta. U organizaciji Crnogorskog saveza sportske rekreacije“Sport za sve“i Sportsko rekreativnog društva korektivne gimnastike „M&M Iskra“ Podgorica “ u saradnji sa NVU Naše doba i Crvenim krstom Podgorice  obilježili smo  Međunarodni dan starih 1.oktobar i ove godine obilježavamo vježbanjem u prirodi u prelijepom parku do Crvenog krsta sa pogledom na Moraču.   

Rekreativce starije dobi vodio je kroz vježbanje trener Milan Miranović, vodeći računa da program bude prilagođen i koncipiran tako da se prođu vježbe zagrijavanja, jačanja, istezanja, balansa, ravnoteže i oslobađanja stresa.  

Fizičke aktivnosti i prilagođeno vježbanje vode u pokretljivost do duboke starosti, a ujedno pomažu kod mnogih zdravstvenih problema koje imaju većina starijih ljudi. Želimo podstaknuti sve starije da nam se pridruže, kako bi osjetili benefite fizičke aktivnosti prilagođene trećem dobu i efekte vježbanja na psihofizičko zdravlje.  

Kako na fizičko tijelo, vježbanje ima višestruke efekte i na mentalnom nivou, pa se sport i rekreacija preporučuju svima uz stručno vodstvo uz praćenje ličnih sposobnosti i granica prijatnosti uz druženje, te iz navedenih razloga značaj sportske rekreacije je evidentan i višestruk. Imajte zdravije staranje i družimo se zajedno uz jutarnje razgibavanje.


Imajte zdravije staranje i družimo se zajedno uz jutarnje razgibavanje.
Nakon divnog vježbanja u prirodi održano je stručno predavanje na temu nasilja i diskriminacije starijih u društvu u prostorijama Crvenog krsta, koje je profesionalno  održala profesorica dr Vesna Ratković, a kasnije  stručno dopunila gospođa Zeković, članice NVU Naše doba i predstavnici Crvenog krsta, koji su se potrudili da sve bude kako i dolikuje uz tortu kao iznenađenje.

 

Ostavite odgovor