TAKMIČENJE U URBANOJ GIMNASTICI

Crnogorski savez sportske rekreacije ,,Sport za sve“i SRD,  ,,PG SPORT, 26. i 27.januara organizovao je međunarodno takmičenje u urbanoj gimnastici.

Takmičenje je održato u Streljačkom centru ,,Ljubović“ u Podgorici.Treću godinu zaredom  organizuje se takmičenje u našoj zemlji i regionu. Radi se o teškom i zahtjevnom sportu a discipline u kojima će se takmičari borili su statične i dinamične ,znači parter i vratilo

Takmičenje je međunarodnog karaktera i prijavljeno je preko 50 učesnika iz Beograda , Novog Sada, Podgorice, Nikšića, Pljevalja i Danilovgrada .

„U pitanju je prvo takmičenje ovog tipa u Crnoj Gori i na neki način test našeg društva i omladine zainteresovane za ovaj vid sporta. Plan je da tokom godine organizujemo još jedno ovakvo takmičenje,  gdje bismo okupili takmičare iz svih zemalja okruženja“, rekao je profesor fizičke kulture i jedan od organizatora Živko Radosavović.

                                                      

Takmičenje koje je održano treću godinu zaredom obilježio je Nikola Golović, koji je pobijedijo u kategoriji preko 18 godina,  ispred Borisa Martinovića i Petra Miličkovića.

U kategoriji do 18 godina najbolji je bio Krsto Premović, drugo mjesto je pripalo Matiji Mustafiću, a treće Dušanu Ivanoviću.

U dvije discipline statike i dinamike je učestvovalo oko 20 takmičara.

 

 

 

 

 

 

 

                                           

Ostavite odgovor