REKREATIVNI DAN U PODGORICI

Crnogorski savez sportske rekreacije ,,Sport za sve“ sa S.R.D korektivne gimnastike ,,M&M ISKRA“ organizovali su 18.01.2020. god prvi rekreativni dan u prirodi u 2020 godini . Odabrali smo ovog puta lijepu laganu planinarsku turu u Podgorici i to Gorica – Malo brdo – Duklja – Gorica.

Organizator sportske rekreacije u S.R.D ,,M&M ISKRA“ Milanka Žarković i iskusna planinarka Milena Andrijašević obratile su se sa planom i programom rekreativnog dana.

U grupi je bilo rekreativaca raznih generacija od male djece od 7 godina do 75 godina.Trasa za pješačenje je 11 km  vodi preko Gorice,  Zagoriča, zatim uspon do Malog brda, pa spuštanje do Duklje i onda drugim putem pored Morače od Duklje do Zagoriča i opet do Gorice.

Dok su se rekreativci  kretali niz najteži dio trase silazak do Duklje, ali ruka ruci svi su se bezbjedno spustili do predivne Duklje.  A nakon malog odmora usledilo je vježbanje joge prilagođeno terenu i rekreativcima.

Posle završenog vježbanja rekreativci su krenuli dalje pješačenjem uz divan zimski sunčani dan od Duklje preko pruge, zatim uz Moraču do Gorice. Kao i uvijek bilo je to jedno lijepo druženje uz rekreaciju. Počeli smo godinu aktivno.

I na kraju druženja okupani sunčevom energiom razmjenili zagrljaje.

Ostavite odgovor